Guldsmycken och historien bakom guldet.

Guld är ett grundämne med symbolen Au och atomnummer 79. Det är en tät, mjuk, formbar och formbar metall med en ljus gul färg och lyster, vars egenskaper vara utan mattas när den utsätts för luft eller vatten. Det är en metall jag arbetar med ganska ofta och jag tyckte det var kul om fler visste lite mer om guld annat än att det är glänsande vackert med guldsmycken.

Eftersom det metalliska infödda elementet mineraler , guld tillhör strukturellt till isometrisk koppar gruppen. Det utgör också en fast lösning serie med infödda elementet silver (Ag) till vilken det ofta naturligt legerat (elektrum). Andra vanliga naturliga guldlegeringar är med koppar och palladium (Pd). Här kommer en länk för dig som vill titta på eller köpa fina guldsmycken, adenfalks.

Guld står emot attacker från enskilda syror, men det kan lösas med kungsvatten, därför så löser det guld. Guld löses även i alkaliska lösningar av cyanid, som har använts i gruvdrift. Det löser sig i kvicksilver och bildar amalgam legeringar. Det är olösligt i salpetersyra, som upplöser silver och basmetaller, en egenskap som länge har använts för att bekräfta närvaron av guld i objekt, vilket gav upphov till uttrycket stålbad .

Denna metall har varit en värdefull och mycket eftertraktad ädelmetall för mynt, guldsmycken och annan konst sedan långt före historien. Värdet på guld har sina rötter i medium raritet, lätt hantering, enkel smältning, icke-korrosiv, distinkt färg och reagerar inte med andra element. Det är egenskaper de flesta andra metaller saknar.

Förutom sina utbredda monetära och symboliska funktioner, har guld många praktiska användningsområden i tandvård, elektronik och andra områden. Dess höga formbarhet, seghet , motståndskraft mot korrosion och de flesta andra kemiska reaktioner, och konduktivitet el har lett till många användningsområden, bland annat elkablar och produktion av färgat glas.

De flesta av jordens guld ligger förmodligen i centrum, med metallens höga densitet gjorde att det sjönk där i planetens ungdom. Så gott som alla upptäckter av guld, anses ha deponerats senare av meteoriter som innehöll elementet.