Boende på Gotland när vi letar runor och smyckesdesign…

Då ska jag och min kollega ta våra resväskor och åka till Gotland. Där ska vi vara en hel vecka och leta spännande idéer till ny smycken. Vi ska också åka runt och titta på olika runor, även det i syfte att se om vi kan tillverka smycken av det vi kommer på. Kvar har vi det här med boende på Gotland! Första natten ska vi iallafall sova i Visby och den har vi bokat sedan länge. Sedan kommer vi att resa runt en del på ön och vet inte riktigt vart vi kommer att hamna. Förmodligen på ställen vi inte räknat med från början. Det brukar bli så när vi är ute och reser.

Det här med runor tycker jag är extra intressant. Det var den första skriften här uppe i norden. Runskrift skapades redan under det första århundradet, efter vår tideräknings början. När de vikingatida runstenarna höggs hade runorna redan funnits i nära tusen år. De är mycket vackra att titta på också. Hoppas vi hitta något intressant. Följ gärna den här länken om du behöver hjälp att skaffa boende på Gotland, hotellgute.se. Det är där vi kommer stanna första natten. Vi har varit där förut och tycker att det är ett jättetrevligt hotell. Resten av vår tripp hoppas vi hitta lika bra boende!